Couscous flan

Het origineel van de Quinoa tortilla maar dan met de juiste verhoudingen

  • 160 g couscous
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 ml melk
  • 250 g wortel
  • 250 g courgette
  • 200 g gruyère
  • 3 eieren
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 200 g gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de couscous in een kom en roer er de crème fraîche en melk doorheen. Laat dit 5 minuten wellen op kamertemperatuur.
Rasp de wortel, courgette en gruyère. Meng dit door de couscous als die voldoende is geweld.
Meng de eieren door de couscous. Voeg zout, peper en flink veel nootmuskaat toe.

Vet een ovenschaal licht in. Doe de helft van de couscous hier in en strijk de massa glad. Leg hierop de gerookte zalm, en dek af met de rest van de couscous.
Bak hem in 25 tot 30 minuten goudbruin.

Warm, lauw of koud allemaal lekker, zeker met wat frisse sla erbij.

Terug naar courgette recepten Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje