Cannelloni al Mascarpone

  • 8 lappen verse pasta (samen 2 ons) of 8 lasagne vellen
  • 300 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 8 dunne plakjes fontina of gruyère
  • 50 gr boter
  • 25 gr meel
  • 70 gr geraspte fontina of gruyère
  • peper, zout, knoflook
  • 50 gr pecan nootjes
Prefab lasagne vellen moeten voorgekookt worden. Verse pasta kan zo verwerkt worden.
Kook de spinazie. Snijdt hem fijn en vermeng hem met de ricotta, 100 gram van de mascarpone, peper, zout en knoflook.
Smelt de boter en voeg (op het vuur) het meel toe. Als het goed gemengd is in ongeveer 3 delen de slagroom toevoegen. Roer goed en let er op dat het geheel niet aan de kook raakt. Voeg 150 gram van de mascarpone toe. Voeg de geraspte fontina of gruyère toe. Maak op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal waarin alles net past.
Doe ⅓ van de saus in de schaal.
Leg op iedere plak pasta een plakje fontina of gruyère en ⅛ van de spinazie vulling. Rol het op en leg het in de ovenschaal.
Schik de rest van de saus over de rolletjes, zodat het mooi bedekt is en ook de zijkanten wat vocht hebben.
Strooi er tot slot de grof gebroken pecan nootjes overheen.
Zet 25 minuten in de oven.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje