Aardappeltaart

  • 200 gr meel
  • 100 gr boter
  • ½ glas koud water
  • 1 pond aardappelen
  • 2 uien
  • zure room
  • peterselie
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak een korstdeeg van het meel, de boter en het water. Dit gaat erg goed in de foodprocessor. Rol het deeg uit. Snijd een deksel uit van deeg en beleg een springvorm met de rest van het deeg.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Vermeng de aardappelen met de ui, peper en zout en doe het in de vorm. Dek de vorm losjes af met het deksel van deeg. Bestrijk de deksel eventueel met ei, losgeklopt met witte wijn. Zet de taart een uur in de oven.
Haal het deksel voorzichtig van de taart en bestrijk de inhoud met zure room. Strooi er wat peterselie overheen. Doe het deksel weer op de taart.
printversie

Terug naar Aardappelen, pasta en rijst Terug naar het kookboekje