eind september 2017 - we hebben ons busje verkocht en gaan die vervangen door een caravan. We hebben gekozen voor een oude KIP KOMPAKT caravan met hefdak: een eenvoudige en lichte caravan die we naar onze eigen wensen kunnen inrichten
17 september 2017 - De caravan is nog helemaal origineel en keurig onderhouden.
Toch besluiten we hem helemaal leeg te halen en opnieuw te beginnen met alles zelf te maken.
17 oktober 2017 - We zijn begonnen met de opbouw: eerst maar eens de electra aanleggen.
Dan een nieuwe vloer erin. We meten eerst de hele vloer uit met hardboardplaatjes, zodat we die weer kunnen gebruiken om de juiste maten op de ondervloer en op de marmoleum over te nemen. De marmoleum was een prettig rest-partijtje in een hele aardige kleur.
19 oktober 2017 - De nieuwe ondervloer en het marmoleum liggen er mooi in.
Ondertussen ook al het rek gemaakt waar onze kookkisten komen te staan.
26 november 2017 - Kisten gemaakt voor de kookspullen.
4 december 2017 - Afgelopen weekend eindelijk tijd gehad om de casco's van de grote banken te maken. Het blijkt dat de geplande dekenkist bovenop de linkerbank nooit gaat passen. Daar zullen we de plannen voor moeten herzien.
9 december 2017 - Zo, ik heb de eerste bank helemaal af. Hij kan nu in de lak en dan alleen nog vastschroeven in de caravan. Deze bank bestaat uit 3 grote open vakken die via de luiken makkelijk bereikbaar zijn.
21 januari 2018 - Beide banken zijn af, van lades voorzien, gelakt, en geplaatst. De kussens kunnen er eindelijk op en de dekenkist kan eraan vastgeschroefd.
De keuken krijgt links een ijskast en een ondiepe spoelbak, rechts komt een plek voor de gasfles en hete water.
10 februari 2018 - Om te voorkomen dat de lades en luiken tijdens het rijden kunnen open vliegen heb ik een heel aantal draaiknopjes van mooi kersenhout gemaakt.
17 februari 2018 - Het keukentje is af! Alle het hout is gelakt, daarna keuken geplaatst en alles aangesloten: ijskast, schoorsteen voor de ijskast, gootsteen, afvoer, waterfles met pomp, kraantje, gasfles, ...
25 februari 2018 - Helaas bleek onze auto (een Colt 1.3) te licht om de caravan prettig te trekken. We hebben een iets grotere auto gekocht die de job wel aankan.
17 maart 2018 - En nu is de hele verbouwing van de caravan compleet. Hier nog wat foto's van alle zelfgemaakte zaken: vloer, banken, bed, gordijnen, keuken en bakken. We zijn er blij mee!

Jan Rekers